možne-poškodbe-vlaga-stopnja

3 možne poškodbe zaradi prekomerne vlage

Posledice prekomerne vlage v prostoru.

Prekomerna vlaga v prostorih ima nezaželene posledice za dom in zdravje

Dolgotrajna prekomerna vlaga lahko povzroči različne negativne posledice. Mogoče mislite, da prekomerna vlaga ne predstavlja težav, vendar lahko povzroči številne resne poškodbe.

1. Poškodbe lastnine

Prostori z visoko stopnjo vlage, kot so kopalnica, kuhinja in klet so lahko poškodovani zaradi prevelike količine vlage. Manjši prostori, kot so omarice, garderobne omare, predalniki se težje prezračijo, zato se  lahko nabere prekomerna vlaga, ki povzroči nastanek plesni in poškoduje vsebino (hrano, obleka ipd). Druga posledica prekomerne vlage je kondenzacija na oknih. Ta presežek vode lahko pride v okvir, kjer nastane črna plesen med okenskih okvirjem in steno.

potential-damages-humidity-mold-window
Plesen je značilni pokazatelj prekomerne vlage v domu.
2. Vpliv na zdravje

V prostorih z visoko vlažnostjo, se plesen in glivice hitro razvijajo. Poškodujejo lahko vašo hišo, in povečajo možnost razvoja alergijskih bolezni. Pogosti simptomi so draženje kože in okužbe dihal. Vlažno okolje povzroča nastanek pršic, ki lahko povzročijo ali poslabšajo alergijske bolezni.

3. Vpliv na fizično in psihološko počutje

Naše zaznavanje temperature je povezano s stopnjo vlage. Zaradi visoke stopnje vlage naša čutila nepravilno ocenijo temperaturo prostora, zato imamo občutek da je v prostoru topleje ali hladneje kot je v resnici.

Če ste žrtev katere od teh poškodb, ne oklevajte in takoj namestite odstranjevalec vlage doma in si zagotovite popolno klimo v vašem domu.

potential-damages-humidity-basement
Če imate prekomerno vlago v kleti, lahko namestite odstranjevalec vlage in preprečite nastanek poškodb.

Je vlaga zdrava? Izvedite več

Preveč ali premalo vlage lahko vpliva na vaše zdravje.

humidity-healthy-teaser
Preberite več

Plesen: temna stran vlage

Resne posledice plesni in kako se je lahko znebite.

mold-dark-side-humidity-teaser
Preberite več