weather-humidity-problems-stage

Ali ste vedeli, da lahko vreme povzroča probleme z vlago?

Vreme lahko prispeva k prekomerni vlagi v vašem domu.

Vreme je pomemben dejavnik, ki prispeva k prekomerni vlažnosti doma.

Ali ste vedeli, da je vlažnost količina vode, ki jo lahko zadrži zrak? Rezultat se imenuje relativna vlažnost. Običajno lahko topel zrak zadrži več vode, naprimer ko je relativna vlažnost 100% je v zraku največja možna količina vode pri določeni temperaturi. To pomeni, da je relativna vlažnost odvisna od sprememb v vremenu. Dež, sneg (predvsem topljenje v vašem domu iz oblačil, obutve itd.) ali vlažno vreme lahko poveča količino vlage v vašem domu in povzroči prekomerno vlago v prostorih.

V hladnejšem obdobju se idealna raven vlažnosti prostorov more uravnotežiti med tveganjem za kondenzacijo in človeškim udobjem. Ko je hladno in mokro je visoka vlažnost, vlaga se kondenzira na hladnih površinah. Ko je visoka raven vlažnosti v domu se lahko razvije plesen ali alergije, ki poškodujejo vaš dom in vplivajo na vaše zdravje.

V času toplejšega obdobja je pravtako mogoče opaziti visoko vlažnost doma. Ko dežuje in so visoke temperature, se dež hitro posuši in ustvari vlažno plast. Ta vlaga ostane v tleh, dokler je zrak ne odstrani. Pravtako pride v notranjost doma in povzroča neprijeten občutek.

weather-humidity-problems-basement
Odstranjevalec vlage lahko pripomore k zmanjšanju prekomerne vlage v vaši kleti.

Sedaj, ko ste spoznali kako vreme vpliva na prekomerno vlago vašega doma, predlagamo da jo zmanjšate z uporabo odstranjevalca vlage. V hladnem obdobju, predvsem ko dežuje ali sneži, vam bo odstranjevalec vlage znižal raven vlage in kondenzacije v vašem domu. Tudi v toplem obdobju vam odstranjevalec vlage pomaga pri popolni klimi in svežem zraku.

5 vzrokov za težave z vlago v vašem domu

Ugotovite vzroke za vlažnost vašega doma

causes-home-humidity-teaser
Preberite več

Odkrijte primerno vlažnost vašega doma

Vlaga vpliva na vaše počutje.

perfect-humidity-level-teaser
Preberite več