Cookies

Za lažjo uporabo spletne strani uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne enote podatkov, ki jih vaš brskalnik začasno shrani na trdem disku računalnika, potrebni za uporabo spletne strani. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov o vas in jih ni mogoče uporabiti za prepoznavo posameznega uporabnika. Piškotek pogosto vsebuje edinstven identifikator, ki je anonimna številka (naključno generirana) in je shranjena v vaši napravi. Nekateri potečejo ob koncu seje na spletni strani; drugi pa ostanejo na vašem računalniku dlje.

Vrste piškotkov

Piškotki prve osebe

Piškotke prve osebe nastavi spletna stran, ki jo obiščete in jih lahko prebere samo ta stran.

Piškotki tretjih oseb

Piškotke tretjih oseb nastavijo druge organizacije in jih uporabljamo za različne storitve. Npr. za zunanje storitve analitike in ti dobavitelji v našem imenu nastavijo piškotke, ki poročajo, kaj je priljubljeno in kaj ni. Obiskana spletna stran lahko vsebuje tudi vsebino, ki je vstavljena iz npr., YouTube in te strani lahko nastavijo lastne piškotke.

Zakaj dovoliti piškotke

Podatki v piškotkih se uporabljajo za izboljšanje storitev, npr.:

  • omogočajo, da storitev prepozna vašo napravo. Tako med enim opravilom ne rabite večkrat vpisati istih informacij, npr. izpolnjevanje spletnega obrazca ali ankete;
  • podpirajo iskalca izdelkov;
  • omogočajo pravilno delovanje video predvajalnika;
  • merijo, koliko ljudi uporablja storitve, s tem omogočijo lažjo uporabo in dovolj zmogljivosti, da zagotovijo hitrost; analizirajo anonimne podatke, zaradi katerih razumemo, kako ljudje sodelujejo z različnimi vidiki naših spletnih storitev, na podlagi česar lahko te storitve nato izboljšamo.

Kaj se zgodi če piškotke zavrnem

Če se odločite za blokiranje piškotkov, lahko to prepreči pravilno delovanje nekaterih funkcij te spletne strani. To bo omejilo vaše početje na naši strani.

  • Iskanje izdelkov (PRITT).
  • Iskanje obrtnih opisov (PRITT).
  • Ogled videoposnetkov.
  • Všečkanje in deljenje te strani na socialna omrežja.

Piškotki na tej strani:

Lahko pa obiščete tudi spletno stran www.aboutcookies.org, ki vsebuje izčrpne informacije o tem, kako lahko spremenite nastavitve v različnih brskalnikih in kako lahko upravljate nastavitve sprejemanja piškotkov.

Zavedajte se, da lahko omejevanje piškotkov vpliva na funkcionalnost naše spletne strani.

Za zavrnitev zbiranja podatkov o interakcijah na strani s strani tretjih oseb, si za dodatne informacije oglejte njihove spletne strani.

Uporabite spodnji gumb, da onemogočite ali omogočite komplet piškotkov na tej strani.

Piškotek politike o piškotkih bo ostal omogočen, da si zapomni vašo izbiro.