Skip to Content
Odkrijte primerno vlažnost vašega doma

Vlaga vpliva na vaše počutje.

Kaj pomeni primerna vlažnost za vaš dom?

Pomembno je, da poznamo idealno temperaturo prostora in primerno vlažnost, da se izognemo težavam v gospodinjstvu ali z zdravjem naše družine. Preveč ali premalo vlage lahko vpliva na vaše zdravje.

Temperatura in količina vlage sta osnovi za merjenje relativne vlage v zraku. Ponavadi se meri od 0 do 100%, pri čemer 0% pomeni, da v zraku ni prisotna vlaga. Temperatura prostorov in relativna vlaga so odločitve posametnika, vendar so raziskovalci ugotovili, da se povprečna raven vlage običajno giblje med 50 in 60% v zaprtih prostorih in želena temperatura med 19 in 24°C. Raven vlage ni odvisna samo od vremena in lokacije, ampak tudi od različnih dejavnosti v vašem domu, kot so kuhanje, likanje, kopanje, čiščenje ali sušenje perila.

Previsoka raven vlage v vašem domu povzroči nevšečnosti in lahko povzroči poškodbe v vašem gospodinjstvu. Vidne poškodbe na površinah so najlažji načini za odkrivanje problemov z vlago. Kondenzacijo na oknih lahko vidimo in najdemo kjerkoli v prostorih, kot so kopalnica, kuhinja in druga območja s steklenimi površinami. Drug znak visoke vlage so madeži na stenah, plesen, odstopanje barv in tapet. Na površinah lahko zaznate tudi neprijeten vonj. Nenajzadnje pozorno spremljajte tudi družinske člane, saj se pri previsoki stopnji vlage velikokrat pojavijo alergije.

A too low humidity level may also arise concerns. A too low humidity level means lack of moisture, most commonly experienced at colder temperatures and will make the air in your home dry due to the fact that the cold air is unable to hold water vapor. Some of the apparent signs are dry lips, itchy skin and a scratchy throat.

Odstranjevalec vlage pomaga ohranjati primerno stopnjo vlage v vaši dnevni sobi.

Kot smo videli, se relativna vlažnost spreminja iz več različnih vzrokov. Previsoka ali prenizka stopnja vlage lahko povzroči skrbi in težave vaši družini in domu, zato je pomembno, da temu posvetite pozornost in poskusite prekomerno vlago odstraniti. S pomočjo odstranjevalcev vlage, boste zmanjšali presežek vode v zraku in ustvarili popolno klimo.

Mogoče vas zanima