Skip to Content
Prihaja zima: 4 načini preprečevanja prekomerne vlage

Borite se proti prekomerni vlagi; prihaja zima!

Vlaga pozimi je lahko težava.

Vlaga pozimi je lahko težava.V času zime je veliko dežja in mraza. Za ohranjanje toplega doma, imamo hiše, ki so energetsko učinkovite in izolirane. Brez naravne ventilacije ostane prekomerna vlaga ujeta v prostorih. Kako lahko nadzirate vlažnost doma v zimskem času?

1. nadzor vira vlage

Priporočamo, da se umakne vse elemente, ki povzročajo nastajanje vlage (kot napimer sušilec perila). V kuhinji ali kopalnici uporabite prezračevanje, da preprečite kondenzacijo.

2. prezračevanje pozimi

Zrak pozimi vsebuje manj vode in je zato manj vlažen. Če zrak iz zunanjosti spustite v prostore se bo vlaga v njih zmanjšala. V novih ali prenovljenih hišah zagotovite dobro prezračevanje in ohranite kroženje zraka, da ustvarite primerno stopnjo vlage.

Redno prezračevanje pomaga ohranjati primerno raven vlage v zraku.

3. Segrevanje

Tretja možnost, za ohranjanje primerne vlage doma je izboljšanje notranje temperature. Ogrevanje doma s centralnim ogrevanjem ali kaminom zmanjša relativno vlago, saj višja temperatura zadrži več vode. S tem boste nadzorovali vlago in izravnali presežek vlažnosti zraka, ki se proizvaja s sodobnim življenjem.

4. Odstranjevalec vlage

Razmislite o odstranjevalcu vlage v vašem domu, da odstranite prekomerno vlago in ustvarite prijetno klimo prostora.

V svoji spalnici lahko uravnavate količino vlage v zraku s pomočjo odstranjevalca vlage.

Upoštevajte te nasvete, tudi v novi in popolnoma izolirani hiši, da se ne pojavijo težave z vlago.

Mogoče vas zanima