Skip to Content
Vse kar morate vedeti o vlagi.
Pogosta vprašanja

Poiščite odgovore na vaša vprašanja o vlagi in odstranjevalcih vlage. Naprimer: kakšna je idealna vlaga doma, kako lahko prepoznate prekomerno vlago in kako deluje odstranjevalec vlage.

Ko ostane presežek vlage  ujet v prostoru, se začne nabirati na površinah kot so okna, vrata, stene ipd. Kondenzacija na oknih je prvi znak prekomerne vlage doma in daje občutek mraza. Če ne rešite težav z vlago, se lahko razvije plesen in glivice, nastane kondenzacija na oknih, začneti odstopati barva ali stenske tapete, pojavi se neprijeten vonj oblačil in tekstilnega pohištva.

Vlaga lahko pride odzunaj, skozi okna, vrata, temelje ali nastane s človeškimi aktivnostmi v vašem domu. Tipična družina dnevno proizvede 12-litov vode z dejavnostmi, kot so kuhanje, prhanje, kopanje in ogrevanje s plinom. V obdobju hladnega vremena naš dom dobro izoliramo in vlaga ostane ujeta v prostorih.

Odstranjevalec vlage je aparat, ki uravnava količino vlage v prostoru. Učinkovito pomaga pri odstranjevanju prekomerne vlage, nevtralizira neprijetne vonjave in zagotavlja čist zrak in zdravo atmosfero. Ceresit odstranjevalec vlage je najboljša rešitev.

Odstranjevalci vlage nudijo učinkovito rešitev proti prekomerni vlagi in so na voljo v različnih velikostih. Ceresit PEARL odstranjevalec vlage se priporoča za manjše prostore do 10m2. Aparat se uporablja s polnilom PowerTab 2 v 1 (nevtralni ali aromateraphy).                       

Odstranjevalec vlage AERO 360° je na voljo za prostore 20m2 ali 40m2 in se uporablja skupaj s tableto AERO 360°, 450g.  Do 40%* večja učinkovitost zmanjševanja vlage v prostoru.                                

Stop vlaga mini vrečke z vonjem učinkovito odstranjujejo prekomerno vlago v manjših prostorih, kot so garderone omare, predalniki itd.                        

*v primerjavi s Henkel standardom

Odstranjevalec vlage začne delovati takoj, ko polnilo pride v stik z zrakom. Zahvaljujoč ultra-aktivnim kristalom v polnilu se  prekomerna vlaga iz zraka pretvori v solno raztopino. Ta se nabira v posodi aparata. Tableta se v procesu manjša dokler se popolnoma ne raztopi. Naši odstranjevalci vlage so varni, saj za svoje delovanje ne potrebujejo elektrike. Ceresit odstranjevalci vlage pomagajo zmanjšati prekomerno vlago in zagotavljajo primeren nivo vlage.

Noben odstranjevalec vlage za delovanje ne potrebuje elektrike. To pomeni, da med svojim delovanjem ne proizvaja nobenega zvoka. Kjub temu, pa je izredno učinkovit.

Ceresit odstranjevalec vlage se lahko uporablja v vseh prostorih za preprečevanje ali odstranjevanje prekomerne vlage, kot so klet, kopalnica, kuhinja, garaža, spalnica ali dnevna soba. Ker za delovanje ne potrebujejo elektrike jih lahko uporabljate tudi v mobilnih hiškah, čolnih ali vikendu. Naši odstranjevalci vlage delujejo povsod.

Za največjo učinkovitost in najboljše rezultate morate odstranjevalec vlage postaviti 10 cm vstran od stene. To omogoča velik pretok zraka. Priporočljivo je hranjenje izven dosega otrok in živali, ter virov vžiga.

Odvisno od odstranjevalca vlage, se lahko uporablja v prostorih različnih velikosti.

Ceresit AERO 360° odstranjevalec vlage je primeren za prostore 20m2 in 40m2, odvisno od stopnje vlage in temperature prostora. Ceresit Pearl odstranjevalec vlage se lahko uporablja v manjših prostorih do 10m2. Za prekomerno vlago v malih prostorih, kot so omare, predalniki, omaricah za čevlje ipd. se uporabljajo  Ceresit Stop vlaga mini vrečke.


Vsi naši odstranjevalci vlage so primerni tudi za kopalnico za boj proti vlagi. Zraven tega, da bo odstranil prekomerno vlago iz kopalnice bo odstranil neprijetne vonjave.

Če uporabljate Ceresit AERO 360° , se prva kapljica pojavi v 12 urah, odvisno od stopnje vlage in temperature prostora. Eno polnilo deluje pribl. 3 mesece v prostoru 20m2 (z enim aparatom) ali 40m2 (dvojni aparat, 900g polnilo). Če uporabljate Ceresit PEARL za preprečevanje vlage, se prva kapljica pojavi v 24 urah, pravtako odvisno od stopnje vlage in temperature prostora. Polnilo deluje pribl. 2 meseca v prostoru 10m2.

Uporaba kateregakoli odstranjevalca vlage zagotovi prijetno počutje doma.

Odvisno od vrste odstranjevalca vlage, polnilo deluje 2 do 3 mesece. Ceresit AERO 360°C polnilo deluje 3 mesece v prostoru pribl. 20m2 (en aparat) ali 40m2 (dva aparata, 900g). Ceresit PEARL polnilo deluje 2 meseca v prostoru pribl. 10m2. V obeh aparatih, je čas delovanja odvisen od stopnje vlage in temperature prostora.

Odstranjevalci vlage odstranijo prekomerno vlago iz zraka in jo spremenijo v solno raztopino. Med delovanjem se tableta manjša, tekočina pa se nabira v posodi aparata. Običajno deluje AERO 360° polnilo 3 mesece, Power tab polnilo 2 meseca, dokler se popolnoma ne razstopi.

Za zagotavljanje najvišje učinkovitosti ima AERO 360° aparat kazalnik, ki vam pove, kdaj je potrebno zamenjati tableto. 

Ko se polnilo popolnoma razstopi in je posoda polna, izpraznite tekočino v straniščno školjko. Ni priporočljivo, da s tekočino zalivate rože ali rastlinje. Zaradi varnosti, pred izlivanjem odstranite varnostno zaponko na aparatu. Po praznenju splahnite stranišče.

Neprijetne vonjave so lahko posledica prekomerne vlage v prostoru. Za izboljšanje atmosfere v prostoru in odstranjevanje neprijetnih vonjav uporabite Ceresit odstranjevalec vlage. Zagotovite si prijetno počutje in popolno klimo v vašem domu. Za prijetne vonjave priporočamo izdelke Aromatherapy.

Za male prostore, kot so garderobe, predalniki in omarice za čevlje lahko uporabite Ceresit Stop vlaga Mini vrečke. Odstranili bodo vlago in neprijetne vonjave.

Ceresit Mini vrečke so priročni odstranjevalci vlage, ki sproščajo prijeten vonj. Odstranijo prekomerno vlago in neprijetne vonjave v garderobah, predalnikih, omaricah za čevlje ipd. Za uporabo, odstranite izdelek iz vrečke in ga namestite v prostor. Vrečka začne delovati takoj, ko jo odstranite iz vrečke. Pazite, da bela stran ne pride v stik z oblačili. Voda iz zraka se spremeni v gel. Ko se vsa vsebina spremeni v gel, vrečko zamenjajte.

Mogoče vas zanima

 • 3 minut branja
  Odkrijte primerno vlažnost vašega doma

  Vlaga vpliva na vaše počutje.

 • 3 minut branja
  5 vzrokov za težave z vlago v vašem domu

  Ugotovite vzroke za vlažnost vašega doma

 • 3 minut branja
  Plesen, alergije in druge težave, ki jih povzroča neprimerna raven vlage v prostoru.

  Posledica odvečne vlage v prostoru je lahko osebno nelagodje.