Skip to Content
5 znakov prekomerne vlage v vašem domu

Tipični prostori, kjer se pojavlja vlaga.

Ali imate v vašem domu prekomerno vlago?

Ste se kdaj vprašali od kod neprijeten vonj v vaši kopalnici in črne pike na kuhinjski steni? Najverjetneje imate preveliko količino vlage v prostoru. Ugotovite najpogostejše znake, da je v vašem domu prisotna previsoka raven vlage.

1. Kondenzacija na oknih

Plesen nastane zaradi prekomerne vlage v prostoru in se pogosto razvije v vlažnih prostorih. Veliko se je nabere okoli oken. Ko pride hladen zrak v stik z oknom, se pojavi kondenzacija, v obliki kondensa na oknih. Razširi se lahko tudi v okenski okvir in območje med okenskim okvirjem in steno.

2. Poškodbe sten in stropa

Uničena, oluščena barva in izboklina na steni ali stropu so znaki, da imate težave s prekomerno vlago. Začetki nastajanja plesni se lahko odkrijejo pri natančnem pregledu. Plesen lahko zaznamo tudi kot razbarvanje stenske barve. Stensko plesen lahko zelo pozno zaznamo, saj lahko raste tudi za barvo ali tapeto in v izolaciji.

Odstopanje barve ali izbokline so znak, da imate v vašem domu prekomerno vlago v prostorih.

3. Plesen in neprijetni vonj pohištva

Pohištvo se ne sme dotikati sten, saj tako zmanjšamo kroženje zraka in nastane kondenzacija. Če se pohištvo dotika stene se lahko plesen iz stene razširi tudi na pohištvo.

4. Mold in bathrooms and kitchens

When there is no sufficient ventilation in small areas such as bathrooms and kitchens, indoor humidity is likely to increase. This excess amount of moisture could form shower mold and mold over the food stored in the kitchen.

 

If you are a victim of any of these damages, do not hesitate to put a humidity absorber at home and help bring the humidity back to a right and comfortable level.

Kopalnice so pogosto najbolj vlažen prostor. Odstranjevalec vlage odstranjuje prekomerno vlago in ustvari prijetno klimo.

5. Plesen in HVAC sistem

Klimatske naprave so odlično mesto za nastanek plesni. Kolonija plesni se tvorijo okoli ventila ali zračnega filtra in skozi sistem vstopi v notranjost prostorov.

Ali ste prepoznali katerega od navedenih znakov in menite, da imate prekomerno vlago? Odstranjevalec vlage je odlična rešitev za preprečevanje ali odpravljanje težav, saj zmanjša prekomerno vlago v prostoru.

Mogoče vas zanima